18/2/2018 | Ημερολόγιο | in mail | E-cards
Επιστημονικά άρθρα
Παθολογικός Τομέας
Αιματολογία, Αλλεργιολογία, Γαστρεντερολογία, Γενική Ιατρική, Δερματολογία, Ενδοκρινολογία, Καρδιολογία, Νευρολογία, Νεφρολογία, Ογκολογία, Παθολογία, Παιδιατρική, Πνευμονολογία, Ρευματολογία, Φυσιατρική, Ψυχιατρική
Χειρουργικός Τομέας
Αγγειοχειρ/κή, Αναισθησιολογία, Γενική Χειρ/κή, Γυναικολογία, Θωρακοχειρ/κή, Νευροχειρ/κή, Οδοντιατρική, Ορθοπεδική, Ουρολογία, Οφθαλμολογία, Παιδοχειρουργική, Πλαστική Χειρ/κή, Ω.Ρ.Λ.
Εργαστηριακός Τομέας
Ακτινολογία, Βιοπαθολογία, Παθολογική Ανατομική, Φαρμακολογία
Ειδήσεις
Αλλες Πηγές
Ελληνικό Διαδίκτυο
Πρωτοσέλιδο

Διάφορα 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 18:01
Πέθανε ο νομπελίστας βιολόγος Φρανσουά Ζακόμπ
Την τελευταία πνοή του σε ηλικία 92 ετών άφησε ο διακεκριμένος γάλλος βιολόγος Φρανσουά Ζακόμπ, ο οποίος είχε τιμηθεί το 1965 με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής-Φυσιολογίας, μαζί με τους συμπατριώτες του Ζακ Μονό και Αντρέ Λβοφ.
Διάφορα 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 17:59
Οι «ευφυείς» όγκοι στο επίκεντρο 19ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας
«Φωτίζοντας το σκοτάδι: Καινοτόμες στρατηγικές για “ευφυείς” όγκους» είναι το θέμα του 19ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας και του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Απριλίου 2013 στην Αθήνα.
Επιχειρηματικά νέα 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 17:57
Manager of the Year 2012 o Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής

Στον Κωνσταντίνο Μ. Φρουζή, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Novartis Hellas και πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), απένειμε η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) το βραβείο Manager of the Year 2012, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου, στo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Διάφορα 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 17:54
Το τσιγάρο «απειλή» για την υγεία και κοινωνική ευημερία του Έλληνα
Σε μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας αλλά και απειλή για την κοινωνική ευημερία αναδεικνύεται το κάπνισμα, αφού στην Ελλάδα το 17% των θανάτων ατόμων άνω των 30 ετών αποδίδεται στο τσιγάρο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών μια αύξηση κατά 10% στην τιμή των τσιγάρων θα επέφερε μείωση στην κατανάλωση κατά 3,7%.
Πολιτική υγείας 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 17:52
Οικονομική ύφεση και λιτότητα επιβαρύνουν τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα
Η ύφεση και η λιτότητα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη επιδείνωση των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, με γενικότερες συνέπειες για το επίπεδο της δημόσιας υγείας στη χώρα, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Πολιτική υγείας 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 17:50
Κλινική έρευνα και φάρμακο στην αναπτυξιακή τροχιά του EPhFort
Στη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα γίνει εφαλτήριο αναπυξιακών δραστηριοτήτων στους κρίσιμους τομείς της παραγωγής φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων και την κλινική έρευνα στην Ελλάδα, προχώρησε το Pharmaceutical Forum Team του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).
Πολιτική υγείας 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 17:47
Προσεχώς η σταδιακή τιμολόγηση νέων, γενοσήμων και πρωτοτύπων, φαρμάκων
Τη δέσμευση του υπουργείου Υγείας ότι στα προσεχή Δελτία Τιμών Φαρμάκων, τμηματικά θα τιμολογηθούν και νέα φάρμακα, γενόσημα και πρωτότυπα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη και Επενδύσεις: 1.Κλινική Έρευνα 2.Παραγωγή Φαρμάκων στην Ελλάδα», την οποία διοργάνωσε το EPhForT - ΕΒΕΑ Pharmaceutical Forum Team, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του υπουργείου Υγείας.
Πολιτική υγείας 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 17:45
Εγκρίθηκε η κυκλοφορία νέου εξαδύναμου παιδικού εμβολίου
Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλαβε τη Δευτέρα το νέο εμβόλιο της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi, για βρέφη από έξι εβδομάδων έως 24 μηνών, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Διάφορα 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 14:47
Το Cafe Scientifique επιστρέφει στην Ελλάδα
Ένας θεσμός που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, το Cafe Scientifique, επιστρέφει στην Ελλάδα. Αποτελεί πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων επιστημόνων και ξεκινάει την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου με μια σειρά επιστημονικών διαλέξεων ανοιχτών και προσιτών στο κοινό, που δίνει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν δωρεάν για επιστημονικά θέματα και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά.
Πολιτική υγείας 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 14:45
Την άμεση θεσμοθέτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ζητούν οι λογοθεραπευτές
Για αδιαφορία κατηγορεί το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ), εξαιτίας της καθυστέρησης  εδώ και 10 χρόνια να θεσμοθετήσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογοθεραπευτή.
Αίτηση μέλους
Εάν θέλετε να αλλάξετε τα στοιχεία σας πατήστε εδώ!
Ιατρικοί Υπολογιστές
Ψηφίστε

Doctors In Επικοινωνία: Πείτε μας τη γνώμη σας
©2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.